Om Gods Geest te overgeven

2 Koningen 2:1-12

Om Gods Geest te overgeven

Broeders en zusters in de naam van Jezus Christus.

Het verhaal van vandaag gaat over Elia, die door de heer in de hemel opgenomen zou worden door een wagen van vuur met paarden met vuur ervoor. Het gaat ook over het doorgeven van het profeet zijn aan Elisa. Elia en Elisa zijn samen met een tocht begonnen, die hen voerde vanuit Gilgal, langs Betel en Jericho. Hun tocht eindigt bij de oever van de Jordaan vlakbij Jericho, die ze ook oversteken. Dit is ook de plek waar Elia zijn opvolger Elisa heeft gezegend, wat blijkt uit het achterblijven van de mantel van Elia die vanaf nu van Elisa was. Het verhaal van Elia en Elisa is een klassiek voorbeeld van het doorgeven van verantwoordelijkheden aan de opvolgers, de jongere generatie, waar dan ook. Naast het opvolgen in het algemeen, zijn er nog een aantal zaken die onderwerp van discussie kunnen zijn.

  1. De loyaliteit tegenover de mentor en leider.

Elia heeft al drie keer geprobeerd om Elisa kwijt te raken om hem klaar te stomen voor de toekomst waar hij alleen zal zijn. Desondanks deze oproepen van Elia, is Elisa steeds koppig geweest en is hij Elia steeds blijven volgen. Dit verhaal is een goed voorbeeld van een trouwe dienaar ( zie ook Mattheus 25: 14-31). Elisa is in staat geweest om Elia steeds trouw te zijn en hem steeds te blijven volgen, hoewel hun tocht vreemd is geweest. Misschien dat Elia hiermee met deze tocht de loyaliteit van Elisa wilde testen

In deze tijd is loyaliteit iets wat we zelden tegen komen. De mensen hechten meer waarde aan hun eigen wensen en behoeften dan aan de Heer. Niet alleen op spiritueel vlak, maar ook in het dagelijks leven is loyaliteit iets wat ver te zoeken is. Je ziet tegenwoordig vaak dat mensen in hun werk verleid worden naar een andere werkgever vanwege ene hoger salaris of een hogere functie. De loyaliteit van deze mensen kun je natuurlijk ter discussie stellen. Alhoewel ze voor een betere positie gaan, kun je vraagtekens zetten bij de trouwheid van deze werknemers op op één plek te blijven.

In de bankwereld bestaat trouw zijn niet. Mensen die bij de bank werken, verhuizen steeds naar de concurrent als ze een hoger salaris of een hogere functie kunnen krijgen. Yudas, die als meest ervaren leerling van Jezus wordt gezien, is hier ook een goed voorbeeld van. Hij is vanwege zijn hebzucht naar geld juist een verrader geworden van Jezus. Ook in de voetbalwereld gaat het in de transfermarkt hard aan toe. Toch hier zien we dat degene die als captains benoemd worden van een voetbalteam niet degene is die het beste van de team is, het meest waard is of het meeste verdient. De captains zijn meestal spelers die het langste bij de betreffende voetbalclub gespeeld hebben en dan ook het meest trouw zijn aan de club.

2. Examen voor de opvolger

De beoogde opvolger moet ook getest worden. Ondanks dat de trouwheid duidelijk naar voren komt, moet degene desondanks op de proef gesteld worden. Elia zegt dan ook tegen Elisa het volgende:  ‘Als je ziet hoe ik van je word weggenomen, zal je wens vervuld worden, maar als je het niet ziet, gebeurt het niet.’ Voordat een opvolger zijn leider wilt opvolgen, moet zijn kwaliteit blijken door middel van het slagen van een test. Tegenwoordig zal dit aangeduid worden als een fit and proper test. Een beoogde, geschikte opvolger moet middels een test laten zien dat hij gekwalificeerd is om als opvolger te dienen.

Het volk van Indonesie stemt nog vaak op degenen die familie zijn. Het principe ‘kiezen voor bekenden’ is iets wat nog ingegraven zit in de gedachten van het Indonesisch volk. Dit ‘verschijnsel’ komt dan ook vaak voort uit het gevoel van ‘als hij vooruit gaat, dan ga ik ook vooruit’. Vaak zie je dan ook dat degene die gekozen wordt, vaak niet geschikt is voor de gekozen taak/positie omdat degene nooit getest is op zijn kwaliteiten. In de politiek kan het verkeerd kiezen van een regering vanwege geld of familie jarenlang verstrekkende gevolgen hebben voor de kiezers. Door dit verhaal kunnen we zien dat opvolgers gekozen moeten worden op basis van hun kwaliteiten en niet vanwege het verwant/familielid zijn van de kiezers.

Als we toch voor familie/bekenden kiezen, kies hun dan op basis van hun kwaliteiten en niet op het kennen van de kandidaten.

3. Kwaliteit die te zien is

De laatste boodschap van deze Bijbeltekst is het vermogen van Elisa om te herkennen en te zien hoe Elia opgenomen wordt in de hemel. Hiermee is Elisa dan ook geslaagd voor de test van Elia. Elisa wordt dan ook de opvolger van Elia door de mantel van Elia te gebruiken om de rivier Jordaan in tweeën te delen (vers 14) en we lezen dan ook dat de heilige geest van Elia aan Elisa doorgegeven wordt (vers 15). Na het doorlopen van de test, moet blijken dat de opvolger moet beschikken over de vereiste kwaliteiten. Een leider die door de Heer gekozen is heeft specifieke kwaliteiten die andere mensen niet hebben. Deze kwaliteiten zijn dan ook vaak niet voor de hand liggende kwaliteiten. Elisa heeft het recht om zich als opvolger te verklaren van Elia door zijn kwaliteiten, waar andere mensen niet over beschikken in de betreffende bijbelversen. Elisa heeft zijn kunnen en meerwaarde laten zien zonder  op te scheppen of zichzelf te promoten.

Goud dat in het zand ligt, blijft goud. Dit betekent dat de goede kwaliteiten van mensen nog steeds te zien zijn, ondanks dat het verborgen wordt gehouden door mensen die niet geschikt zijn. Een goede leider moet in staat zijn om zijn kwaliteiten te laten zien als een leider. Wij moeten in staat zijn om onze kwaliteiten te blijven houden en te verbeteren, zeker te blijven en trouw te zijn. Zodat als we gekozen worden wij geschikt zijn. Dit is een aanmoediging voor degenen die vaak het gevoel hebben dat ze vaak opzij geschoven worden voor het werk waar ze zich geschikt voor voelen. De boodschap is: blijf jezelf ontwikkelen en blijf geloven dat goud goud blijft, laat je kwaliteiten zien aan je baas en de ogen van de andere mensen zullen geopend worden.

Broeders en zusters in de naam van Jezus Christus.

Zometeen zijn we ook getuige van een overgangsproces in onze kerk, waarbij broeder Ronny Liem af zal treden als voorzitter en ouderling van onze GKIN regio Tilburg en opgevolgd zal worden door broeder Josef Souisa, die aan zal treden als ouderling. Daarna zal er een jongerencommissie bevestigd worden. Dit zullen we allemaal aanschouwen zoals ervaren is door Elisa: het proces dat loyaliteit toont, de testen die de opvolgers te verduren krijgen en hoe de volgende generatie aan kan tonen dat ze over kwaliteit beschikken. Grote verwachtingen rusten op de schouders van de jonge generatie van onze regio Tilburg en met de hulp van de Heer, zal regio Tilburg altijd de jonge mensen eruit kiezen die kwaliteit hebben en toegewijd zijn aan de kerk. Hopelijk zal al de veranderingen vandaag en het doorgeven van de verantwoordelijkheden in de regio Tilburg soepel verlopen, net zoals Elia de heilige geest doorgegeven heeft aan Elisa. Laten we samen werken en elkaar steunen in de bediening van onze kerk.

 

Viewed 11703 times by 2635 viewers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *